Bonde Tobak DK
Nicotiana rustica

DKK 22.00DKK 102.00

Pibe og Blandingstobak

Der har været røget meget Bonde Tobak i dansk historie og Bonde Tobak var tidligere den eneste tobak der blev dyrket her i landet.

Denne Bonde Tobak som vi har valgt at kalde ‘Bonde Tobak DK’, har været dyrket i Danmark igennem mange generationer og er derfor perfekt tilpasset det danske klima. Planterne er meget hårdføre og tåler let frost.

Planten bliver ca. 80-100 cm. høj og bladene midt på planten bliver ca. 20×30 cm.

Disse frø er dem der også følger med i startsættet.

Varenummer (SKU): NRBTDK Kategori:

Beskrivelse

Bonde Tobak (Nicotiana rustica) har gulgrønne blomster, og planten bliver som regel ikke over 1 meter høj. Bladene er tykke, store og ægformede med en mørkegrøn farve. Bonde Tobak har den fordel at være ret hårdfør, den kan således sås på friland, men giver smagsmæssigt ikke nær så godt et produkt som Virginsk Tobak. Den bliver dog stadig dyrket og røget i flere store områder i Rusland. Bonde Tobak kan også bruges til at fremstille snus, den skal da vandes ud undervejs i fremstillingsprocessen. Nikotinindholdet i Bonde Tobak er væsentligt højere end i Virginsk Tobak, op til tre gange højere er ikke unormalt.

Nicotiana rustica er hjemmehørende i Central- og Sydamerika og blev almindeligt anvendt af amerikanske indianere og bliver stadig benyttes til ceremonielle formål i nogle områder.

Bladene skifter ikke farve men forbliver mørkegrøn igennem hele plantens voksetid.

Hæng bladene til tørre et skyggefuldt og luftig sted i august-oktober, en carport fx er perfekt. Bladene skal langsomt skifte farve fra mørkegrøn til brun. Regn med en tørretid på 4-6 uger.

Såtid: Forspires indendørs i marts-maj. Tobaksfrø skal have lys for at spire og skal derfor kun trykkes let ned i jorden. Spiretid 10-14 dage.
Udplantningstid: Plantes ud i en varm periode i maj.
Høsttidspunkt: Tobaksbladene kan høstes i løbet af august-oktober.
Blomstringstid: August-september.
Hårdførhed: Stor, men tåler ikke frost.
Lysforhold: Sol-halvskygge.
Jordforhold: Trives på de fleste jordtyper, men gerne en varm god næringsrig jord.
Bemærkninger: Af planten kan man lave rygetobak og økologisk insektmiddel.

Yderligere information

Vægt 0.1 kg
Antal frø

200, 400, 600, 800, 1000