I gamle dage passede man på sine tobaksfrø som var det, det rene guld – det gør vi også. Vores tobaksfrø bliver dyrket økologisk og høstet i hånden på det helt rigtige tidspunkt, derefter bliver de sorteret og pakket ganske nænsomt. Derfor kan vi også garanterer at spireprocenten ligger meget tæt på 100%. Alle vores frø er max 1 år gamle.

Tobaksfrø sås fra marts-maj, afpas det således at de små planter tidligst udplantes på voksestedet når risikoen for nattefrost er ovre, det gør dog ikke noget planterne først bliver udplantet på voksestedet i juli, de skal nok nå at få store blade alligevel.

De små tobaksfrø spire efter 10-14 dage. Det bedste resultat får man ved at så indendørs, eller andet beskyttet sted, hvor der er lyst og varmt. Frøene skal have en temperatur over + 12 grader C for at spire. Derudover skal tobaksfrø have lys for at spire, så dem derfor oven på jorden og kun trykkes let ned i denne. Jorden bør være en god så- og prikle jord. Lad være med at så for tæt, lad planterne få luft, så de kan vokse sig store til de skal udplantes. Man kan også vælge at prikle alle planterne om i hver sin potte, når de når en højde på 4-5 cm. På denne måde får man de flotteste og sundeste planter.

Vores tobaksfrø kommer fra planter der har stået i Danmark i mange årtier, og planterne har derfor langsomt tilpasset sig vores klima. Dette betyder at planterne får store flotte blade og at du kan lave rygetobak der helt på højde med det tobak du kan købe i butikkerne.

Husk at tobaksfrø skal have lys for at spire, dæk dem derfor ikke helt til med jord!!