Er det lovligt at dyrke tobaksplanter i Danmark?

Ja og nej! Det er helt lovligt både at sælge og købe tobaksfrø i Danmark og ligeledes at dyrke tobaksplanter som prydtobak i sin have, men det er ikke lovligt at producere større mængder tobak til sig selv da tobak er afgiftbelagt. (kilde: SKAT Danmark 2015).

Er jeres frø økologiske?

Ja! Alle vores tobaksfrø er dyrket helt uden pesticider.

Hvorfor sælger I økologiske tobaksfrø når det er usundt at ryge?

Når vi dyrker vores tobaksfrø økologisk belaster vi ikke miljøet. Derudover er der et sammenhæng i at dyrke sin egen tobak uden tilsætning af kemikalier (på verdensplan bruges der over 600 forskellige tilsætningsstoffer i cigaretter) og den miljøbelastning det er forbundet med at producerer disse stoffer. Derfor falder det os helt naturligt at dyrke økologisk – at man er ryger betyder jo ikke at man ikke er miljøbevidst 🙂

Er det rigtigt at tobaksfrø skal have lys for at spire?

Ja, det er helt korrekt! Hvis de små frø bliver dækket af bare et tyndt lag jord vil de ikke spire. Når du sår frøene skal du derfor bare drysse dem ud over jorden og trykke dem let ned i denne. På denne måde får de god kontakt med den fugtige jord samtidig det øverste af frøet får lys. Hvis du sørge for dette vil frøet spire efter 10-14 dage, i de fleste tilfælde lang tid før.

Hvor lang tid kan mine tobaksfrø holde sig?

Tobaksfrø du har købt hos os kan uden problemer holde sig i 3 år, forudsat de bliver opbevaret korrekt og det vil sige tørt, køligt og mørkt.

Hvorfor kan jeg ikke betale med Dankort?

Vi har valgt ikke at kunne tilbyde betaling med Dankort da omkostningerne er for høje. Til gengæld kan vi tilbyde lave priser og betaling via PayPal med bl.a. Mastercard og Visa Card (Visa Card er integreret i de fleste Dankort). Derudover kan du også vælge at betale med en almindelig bankoverførsel.

Skal jeg betale gebyr når jeg handler hos jer?

Nej! Der er ingen gebyr pålagt handel i tobaksdyrkning.dk.